WAR-6: ook hard werken op het startschip!!

Het is 14 juli en je bent aangesteld als start-/finishschip voor deze WAR. Het is toch zomer en voorgaande jaren was het nadat alle boten gestart waren, wachten op de finish en tussendoor eten en gezellig keuvelen.  Echter wanneer de voorspellingen Noord 5-6 Bft zijn en je boot niet direct erg geschikt is voor ankeren, kun je heel druk zijn als startschip. Zelfs 2 ankers waren niet genoeg om de boot op haar plek te houden. Het was dus hard werken op het startschip.

Voordeel was wel dat alle boten rond 9 uur al gefinisht waren. Wel is al merkbaar dat de vakanties zijn begonnen. Totaal slechts 15 boten aan de start (en gefinisht).

In de ORC-2 waren beide J-70 (J-Power en Flevomare 01) te laat voor de start, omdat zij vanuit de haven kruisend naar het startgebied moesten varen en dus kansloos waren voor een goede klassering. De 3 andere gestarte boten in deze klasse waren op tijd weg. Winnaar werd de White Hawk, gevolgd door Tri-Eau en The Groove.

Voor de Tuulikki in de SW-klasse waren deze weersomstandigheden ideaal. Onder vol tuig stoof zij over de startlijn en werd winnaar van deze 6e WAR. De 2e plaats was voor de Hatse Flatse, voor de Niet Bang.

Ook maar 6 boten van start in de ORC-1, waarbij de MARE na een perfecte start de kop pakte en deze tot aan de finish niet meer afstond. Winnaar op line-honours en berekende tijd. De Fun-J moest deze keer haar meerdere erkennen aan René Klaassen en en zijn bemanning. Onder deze wat zwaardere omstandigheden weet de MARE (als zwaardere boot) heel vaak prima te presteren. De 3e plaats was voor de SiX-Pack.

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/