Bij Flevomare gaan nu al zo’n 20 enthousiaste zeilers wekelijks of om de week het water op in een J/70, een spectaculaire eenheidsklasse open kielboot, die met een bemanning van 4 gevaren wordt. 
De groep bestaat uit ervaren én startende (wedstrijd)zeilers, jong en oud. Is dit ook iets voor jou ? 

Kom binnenkort eens proefzeilen, we verwelkomen je graag!!

Sportief zeilen in een fantastische J/70, zonder de lasten van een eigen boot…

Proefzeilen 2021

Gedurende de zomer kun je regelmatig aanschuiven aan boord en zelf ontdekken hoe leuk het zeilen bij ons is. Kom kennismaken en meld je aan!

Je gaat om de week op een vaste avond vanuit Marina Muiderzand (Almere Poort) het water op onder begeleiding van een trainer. Je leert met de J/70 zeilboot omgaan, zoals in overstagmanoeuvres, op zeil de haven in en gijpen met de genaker. Je krijgt de kans om in alle posities aan boord ervaring op te doen.

Als we vinden dat je veilig met de boot overweg kunt gaan, dan kan je de boot in de weekends of door de week ook zelfstandig gebruiken. 

Voor wie zich ook wil toeleggen op het wedstrijdzeilen hebben we specifieke trainingen gericht op het verbeteren van de wedstrijdvaardigheden, denk aan starten, boeironden, gewichtsverdeling, zeil-trim en boothandling. Ook meedoen aan de regatta’s behoort dan tot de mogelijkheden…

Onder de lidmaatschappen vind je de specificaties.

Zeilen is een teamsport Samen trainen, samen verliezen, samen winnen!

's avonds trainen

Op basis van de aanmeldingen, beschikbaarheid van zeilers en trainers wordt een trainingsschema gemaakt. Door de week met elkaar, in de weekenden met andere verenigingen.

Zelf zeilen

Verenigingsbootleden kunnen ook zelf de boot meenemen. De trainers bepalen of je hiervoor in aanmerking komt.

En natuurlijk wedstrijden

Onze J/70, beter bekend als Flevomare01, neemt deel aan diverse wedstrijden. We noemen o.a. de WAR, het NK J/70, Eredivisie Zeilen, Pampus Regatta en Y-toren race.