WAR-10: een heerlijk avondje zeilen

Volop vakantietijd, dus minder schepen aan de start. In de SW-klasse helaas maar 2 boten, 5 in de ORC-2 en 8 boten in de ORC-1. Na de afgelasting van WAR-9 vanwege teveel wind, was WAR-10 een heerlijk zeilavondje met een licht windje (gem. 5 Knopen), die zowaar aan het eind van de wedstrijd nog eens aantrok naar zo’n 8 knopen. Het lichte windje was voor wedstrijdleider Peter Koetsier aanleiding om de baan in te korten, waardoor alle boten binnen de tijdslimiet konden finishen.

Een groot tijdsverschil van ruim 20 minuten in de SW-klasse tussen de Hatse Flatse (1e) en de Tuulikki (2e). Voor de J-Power in de ORC-2 leverde deze 10e race alweer de 6e overwinning op in 9 wedstrijden. De Tri-Eau werd (weer) 2e, maar kan volgende week, wanneer zij hun 9e wedstrijd varen een mooie inhaalslag maken. (NB. Er tellen 9 wedstrijden mee voor het klassement.)

In de ORC-1 een mooie en tevens verassende overwinning van de Juggerknot. Zij namen behoorlijke risico’s met het gebruik van hun gennaker, maar dat pakte uiteindelijk goed uit. De PEER won weliswaar op line-honours, maar moest op berekende tijd genoegen nemen met de 3e plaats. De 2e plaats was voor de FUN-J.

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/