WAR 4 & 5: heerlijk rechtop zeilen

De Midzomer Regatta van zaterdag 3juli was tevens een wedstrijd die meetelde voor het WAR-klassement. Helaas maakten geen boten in de SW-klasse gebruik van deze gelegenheid om hun klassement te verbeteren. Dit was wel het geval in de ORC-1 (ORC-LAAG in de MzR uitslag) met 8 boten en de ORC-2 (ORC-HOOG bij MzR) met 6 boten aan de start. Hier het verslag van de MzR. De huidige koplopers in de ORC 1 de Fun-J wonnen de ORC-klasse en verstevigde de koppositie. Koploper in de ORC-2 J-Power moest de overwinning bij de MzR-WAR laten aan de Tri-Eau.

WAR-5 van woensdag 7 juli was een heerlijk zeilavond, waarbij het zeker voor wedstrijdleider Peter Koetsier spannend was of hij de baan moest inkorten of niet. Zijn keuze om niet in te korten was helaas voor een 5-tal boten de reden dat zij niet op tijd finishten. Wanneer je uiterlijk om half 10 in de omgeving van de finishlijn was, had je voldoende tijd om te finishen. Echter na half 10 ging de wind er volledig uit, waardoor zoals aangegeven een aantal boten een DNF kregen.

In de ORC-1 gingen 12 boten van start en finishten er 2 na de reglementaire tijd van 22 uur. De Fun-J was deze keer niet zo oppermachtig dat zij zowel op line-honours als op berekende tijd de beste waren. Wel weer de snelste op berekende tijd op slechts 1 SECONDE gevolgd door de SiX-Pack. De 3e plaats was op ruim 2 minuten voor de Moshulu.

Hoewel in de uitslagen van de ORC-2 er 6 boten gestart en gefinisht zijn, gingen er volgens waarnemingen van de schrijver dezes 7 boten van start en zijn er 6 gefinisht. Desalniettemin was de J-Power weer oppermachtig voor de Tri-Eau en Flevomare 01.

Vier boten gestart en helaas maar 2 binnen de tijd over de finishlijn. De snelste was de Outlaw (Jeppe de Boer), gevolgd door Mario Bakker en zijn Hatse Flatse. Voor de Tuulikki is dit seizoen een beetje een triest verhaal. Zij zijn 3x gestart en hebben na 2x RET en een DNF nog geen punten verzameld voor het klassement. Hopelijk volgende keer beter.

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/