1e Midzomer Regatta: GESLAAGD!!

Een pracht gezicht was het, de sliert boten die afgelopen zaterdag 3 juli na de start richting de eerste boei voeren. De 40 gestarte boten zorgden voor een mooi spektakel.

De eerste zeilwedstrijd voor kajuitjachten na het opheffen van de Coronamaatregelen werd door de deelnemers enthousiast ontvangen.

De angst dat de wind het zou laten afweten, bleek gelukkig ongegrond. Het bleef tijdens de gehele wedstrijd van de 1e Midzomer Regatta gelukkig hard genoeg waaien, waardoor op 1 boot na iedereen binnen de gestelde finishtijd kon binnenkomen. Een aantal boten hadden zich (ruim) voor de finishtijd al afgemeld bij de wedstrijdleiding.

Het startgebied was vanwege de waterplanten al aangepast op een uur varen vanaf de uitvalsbasis Marina Muiderzand, maar helaas voor veel boten nog niet ver genoeg om zonder problemen van deze extra tegenstander, probleemloos de baan te kunnen varen.

De Midzomer Regatta maakt voor Flevomare-leden ook deel uit van het klassement van de Woensdagavond Regatta (WAR).

Er werd gestart in 3 startgroepen, te weten ORC-Laag, ORC-Hoog en SW-klasse. Omdat er in de SW-klasse veel Dou-Handed boten deelnamen is daarvoor een speciaal klassement opgemaakt.

In de ORC-Laag (of ORC-1) met 14 boten gestart en gefinisht, maakt het voor de Fun-J (schipper Bob Jansen) niet uit of zij nu een korte WAR baan varen of een Langebaan van zo’n 23 mijl, onbedreigd stoven zij op de overwinning af. Team Sailselect van Jeroen Koninkx werd tweede op bijna 4 minuten. De 3e plek was voor de Majic (Arnout Jorritsma).

In de ORC-Hoog (of ORC-2) zijn er 11 boten gestart en heeft 1 boot zich tijdens de wedstrijd afgemeld. De overwinning ging naar de Foolproof van Aart Simons uit Durgerdam. The Joker (J-80) van Marc Pessel (Almere Haven) werd op bijna 5 minuten tweede. De Tri- Eau (Emile van Raam) was met zijn 3e plaats de beste Flevomare boot in deze klasse. Een speciale vermelding in de ORC-Hoog was er voor Ronald Meeuwissen, die SOLO zeilend met zijn RosyMaes zeer knap 4e werd.

De SW-klasse was een mix van zeer ervaren zeilers tot deelnemers die voor de eerste keer een wedstrijd voeren. Tevens startten in deze klasse veel boten met een Duo-Handed bemanning. Van de 13 gestarte boten, helaas 3 vroegtijdige uitvallers. De eerste 2 plaatsen gingen naar Duo-Handed boten. Frans Driessen pakte met zijn X-tra ((X-79) de 1e plaats en Hanneke Beers met haar Witte Beer en partner Jeroen werden zeer knap 2e. De Redan (Dehler 39) van Hein van Schaik was op line honours weliswaar (veruit) de snelste, maar moest op berekende tijd veel toegeven. De 4e plaats in de SW-klasse voor de Rode Baron van Benjamin Koelewijn was goed voor de 3e plaats in het Duo-Handed klassement.

De finishtijd van 16 uur was voor alle boten voldoende om daarna meteen door te gaan naar de Schippersborrel en de aansluitende BBQ. En gelukkig bleef het tot half acht droog!!

De organisatie ontving veel lovende woorden over deze 1e Midzomer Regatta en heeft hiermee wellicht de basis gelegd voor een nieuw in te zetten concept: een laagdrempelige 1-daagse wedstrijd, die op een professionele basis wordt georganiseerd, met na afloop een gezellig walprogramma.

Voor alle uitslagen en foto’s volg je de betreffende link.