WAR-5 15-05-24 Een natte boel

Een natte, verregende zeilavond was het voor de 24 boten die aan de start verschenen bij alweer de 5e WAR. Gecombineerd met een wispelturig Westenwindje tussen 2 en 8 knopen, maakte het voor de zeilers niet comfortabel. De inkorting van de baan was zeker een juiste beslissing. Alle boten konden daardoor op tijd finishen en een uitslag krijgen.

De ORC-A was met 11 boten weer goed vertegenwoordigd. Team Fun-J pakte de draad van de overwinningen weer op met een 3e zege bij 4 starts, gevolgd door de NARWAL die na hun geweldige overwinning in de Vuurschepenrace en de 1e prijs in de Offshore North Sea Regatta  weer aan de start verscheen. De 3e plaats was voor de Juggerknot, de J-109 van Arend-Jan Velsink.

Hoewel er in de ORC-B 12 boten staan ingeschreven, was het veld met 5 boten aan de start wat magertjes. Schipper Emile van Raam van de Tri-Eau kampte met wat fysieke ongemakken en de E-motion was startschip, waarmee 2 trouwe klanten al niet aan de start verschenen. Echter dit doet niets af aan de mooie prestatie van de Flevomare 01. Zij pakten met bijna 2 minuten voorsprong op de Wild Romance de overwinning. Op ruim 4 minuten (berekende tijd) werd In the Groove derde.

Een mooi veld van 7 boten aan de start in de SW-klasse. Hier zie je vaak grote verschillen in gezeilde tijden. 15-20 minuten verschil tussen de snelste en langzaamste boten zijn geen uitzondering. Op berekende tijd ging de overwinning naar de Hatse Flatse voor de Hee Doe en de CAPA IV.

Komend Pinksterweekend zijn de inshore races van de North Sea Regatta met veel Flevomare-boten aan de start. We noemen: Team SailSelect, Moshulu, SiX-Pack, Fun-J en Jackle. Alle boten starten in de ORC-2 klasse. Uiteraard wensen wij ze veel succes.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare