WAR-6: een topavond met record aantal van 31 boten!

WAR 6 was een topzeilavond. We hadden wind (beetje vlagerig tussen de 6 en 15 knopen), droog en zonnig (en een prachtige zonsondergang) en 31 boten aan de start, resp. 12 ORC-A, 9 ORC-B en 10 in de SW-klasse.

Het verhaal in de ORC-A begint eentonig te worden als het gaat om de winnaar. Wanneer Team Fun-J geen grote fout maakt zoals bij de start een paar weken geleden, zijn ze niet bij te houden. De boot is erg snel, de bemanning kent de taken en weet wat ze moeten doen, althans zo ziet het er van afstand uit. Complimenten!!

Blijft in de ORC-A alleen het verhaal over m.b.t. de overige podiumplaatsen. Deze avond was er een dik verdiende 2e plaats voor The Fox met Team SailSelect op plaats 3. Maar let op de nieuwe Grand Cru (X-4.3 van Wim en Marina Westland). Lang zag het er naar uit dat zij op line-honours zouden winnen, maar hun 2e tijd hier was goed voor plaats 4. Elke week gaan ze beter varen.

Een mooi veld van 9 boten in de ORC-B. Team e-motion pakte vanaf de start de koppositie en behield die tot het einde.  Uiteindelijk goed voor een 2e plaats, want de Jamas!, de J80 van Amorgos bleef sterk volgen en op berekende tijd waren ze zelfs 2 minuten sneller van de E-motion. De 3e plaats was voor Flevomare 01. Zij pakken tot nu toe bij elke start een podiumplaats en staan vooralsnog bovenaan in het klassement.  NB. In eerste instantie leek de Just Plain Sailing de winnaar, maar zij hebben hun meetbrief nog niet op orde, wat helaas leidde tot een DSQ.

Waar in het verleden de SW-klasse wel eens erg weinig boten startten, was er nu een (gretig) startveld van 10 boten. Deze gretigheid werden de CAPA IV en de Grouwer fataal. Hun te vroege start leidde tot 10 minuten straftijd. Op berekende tijd eindigde de top-4 binnen 3 minuten. De overwinning ging naar de Hee Doe, gevolgd door de Outlaw en de Hatse Flatse. De 4e plaats was voor de Blue Note.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare