NARWAL wint Vuurschepen en Offshore North Sea Regatta

Team Narwal van onze voorzitter Ubbo Neisingh heeft de Vuurschepenrace 2024 in de ORC-1/IRC-1 2024 gewonnen. De 4e plek bij de North Sea Race was genoeg om het overall klassement in de ORC/IRC-1 klasse van de Offshore North Sea Regatta te winnen.

Een geweldig mooie prestatie.

Hieronder hun eigen verhalen.

North Sea Regatta Vuurschepen race 2024! 1 plaats ORC1 en IRC1. Ook dit jaar weer geweldig weer op de rustdag en een super organisatie, wat een feest weer!

En we zijn weer de terug, de North Sea Regatta offshores zitten er op! Bij de Royal Ocean Racing Club North Sea race terug hadden we het in het begin met het lichte weer upwind zwaar, daar hebben we nog niet de goede performance gevonden of missen we gewoon een light, op weg naar Smith Knoll Boei een tijd minder wind en +/- 30 graden noordelijker dan in de diverse modellen, toen de wind weer aanging zaten we niet in de goede hoek, maar gedurende de nacht mooi kunnen pushen en weer wat goed gemaakt. Erg koud en veel mist. Lang getwijfeld over de keuze om het windmolenpark bij IJmuiden buitenom of binnendoor te nemen. Uiteindelijk gekozen voor binnendoor en dat pakte voor ons erg goed uit. Aantal concurrenten die bij de MN 4 nog ruim voor lagen zaten bij de NAM 22 opeens achter ons. Uiteindelijk een 4e plek, voldoende voor 1e plek overall. Erg tevreden over afgelopen week, maar ook nog een lange lijst met wat we willen verbeteren. Vooral heerlijk gevaren, genoten van de wal activiteiten en een overdosis zon gekregen. Wel heel jammer dat we de inshores niet varen, dit wat een mooie uitgangspositie geweest!