WAR-21 6-sep; Moshulu wint met overmacht

Met 27 boten totaal gestart, waarvan 24 gefinisht, was de op-een-na laatste WAR qua deelnemersaantallen weer een topavond. En het begon ook allemaal erg mooi met een lopend Noordelijk windje van zo’n 7 knopen. Echter gaandeweg de wedstrijd liet de wind het afweten en zag de wedstrijdleiding zich genoodzaakt (en terecht) de wedstrijd in te korten. Door de inzakkende wind, werden de onderlinge verschillen erg groot.

In de ORC-klasse moest, na een succesvol optreden in de Pampus Regatta klassementsleider Team Fun-J genoegen nemen met een 2e plaats. De Moshulu had een topavond en won glorieus. Verrassend sterk was ook de prestatie van The Fox op de 3e plaats, dit omdat zij te midden van een hele reeks licht boten behoorlijk zwaar zijn. Van de 19 gestart boten, viel de Zoute Zoen uit.

In de SW-klasse (met 8 boten aan de start en 6 gefinisht) ging de overwinning voor de 2e keer op rij naar de Hee Doe, voor de Just Plane Sailing en de Pas de Deux honours. Klassementsleider Caro IV en de Vrijbuiter haalden de finish niet.

In de SW-klasse werd de invloed van handicaps nog eens extra benadrukt. De zeiltijden van de nrs. 2 en 3 waren ruim 23 minuten sneller dan de winnaar, terwijl op berekende tijd, zij minder dan een minuut tekort kwamen om Hee Doe van de overwinning af te houden.

Volgende week alweer de laatste WAR van 2023. Alle deelnemers worden van harte uitgenodigd om het WAR-seizoen af te sluiten in ons clubhuis ;Het Palaver”(Regatta Center Muiderzand).

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare