WAR-22 13-sep. Een heerlijke afsluiter van het seizoen 2023

Een record aantal gestarte boten in de ORC in de laatste WAR 2023. Bij een Noordelijke wind van zo’n 12-13 knopen “vlogen” liefst 21 boten in het eerste rak met hoge snelheid richting de M1. Gevolg waren een paar heftige woordwisselingen bij de ronding tussen een paar boten. Kreten als RUIMTE of OVERLAP, aangevuld met woorden die niet geschikt waren voor jeugdige zeilers, werden veelvuldig heen en weer geroepen. Gelukkig geen aanvaringen en aangekondigde protesten werden niet doorgezet. Wel werden een aantal boten gedwongen om een extra rondje bij de boei te maken, omdat ze gewoonweg de ruimte, waar ze wel recht op hadden, niet kregen.

In de daarop volgende rakken werden onderlinge verschillen groter en bleef een herhaling uit. Voorin het veld weer een strijd tussen de uiteindelijke top-4: Team Fun-J, Moshulu, The Fox en Juggerknot. Zij finishten allen binnen ruim 1 minuut van elkaar. De line-honours van de Moshulu was niet genoeg voor de dagzege. Deze ging voor de 9e keer dit seizoen naar Team Fun-J. Moshulu werd 2e, gevolgd door The Fox en Juggerknot.

De eindzege was zonder meer voor Team Fun-J (15 pnt) met The Fox (28 pnt) op de 2e plaats. De strijd om de 3e plaats was zeer spannend. Uiteindelijk was deze voor de Moshulu met 30.5 pnt voor Team SaliSelect met 31 pnt.

Ook in de SW-klasse een record aantal deelnemers van 10 boten. Klassementsleider Caro VII behaalde hier de 11e overwinning bij 14 starts. Erg sterk. De Hee Doe pakte een mooie 2e plaats, voor de CAPA IV.

In het eindklassement is zoals vermeld Caro VII de beste met 15 pnt, gevolgd door de Just Plane Sailing met 24 pnt, nipt door de Hee Doe met 25 pnt.

De prijsuitreiking van de WAR is op woensdagavond 15 november a.s. als onderdeel van de eerste Winter Reunie van het komend winterseizoen in het Regatta Center Muiderzand. Nadere mededelingen volgen nog, maar noteer alvast de datum.

Voor de volledige uitslag en klassement: www.flevomare.nl/home/uitslagen/