WAR2020 gestart!! SiX-Pack en Fun_Jr grote winnaars

De WAR2020 is op 8 juli van start gegaan. Helaas zonder onze vertrouwde wedstrijdleider Leo van Raam. Normaliter waren we ongeveer op de helft geweest van de reeks, maar iedereen weet waarom nu pas. Aan de start verschenen 18 boten. Hiervan zijn er 3 boten te laat gefinisht. Er stond een zwak en een beetje wisselend van richting windje van zo’n 4-6 knopen. Ideaal voor de lichtere boten.

In de ORC-1 met 10 boten het grootste veld, gaf Six-Pack van Marcel Kruger meteen haar visitekaartje af. Vanaf de start de kop nemen en deze niet meer af staan en om uiteindelijk ruim 5 minuten (berekende tijd) te finishen. Gevolgd door The Fox (Victor Lendering) en Decatur (Gebr. De Zeeuw). Decatur had een zeer slechte start vanwege een extra rondje omdat zij buiten de startlijn werden gedwongen, maar begon daarna aan een indrukwekkende inhaalrace.

In de ORC-2 met 6 gestarte boten, was de Fun-Jr (de J80 van Bob Jansen) een klasse apart. Ook van start tot finish op kop varen, maar de uiteindelijke voorsprong van ruim 12 minuten op de Tri-Eau (Emile van Raam) was indrukwekkend. De 3e plaats was voor de White Hawk, die 7 minuten moest toegeven op de Tri-Eau. Grote verschillen dus.

In de SW-klasse was de Kapriool van Olav Groenendijk de enige (van de 2 gestarte boten) die op tijd finishte.

En wat ook geweldig is: de uitslag staat meteen na de bekendmaking op de site. https://www.flevomare.nl/uitslagen/