WAR-2: zelfde winnaars in de ORC als in WAR-1

Het was weer genieten op het water bij de 2e WAR. Een mooi windje, die zelfs aan het eind nog wat aantrok tot zo’n 9 knopen, een mooie baan en 20 boten aan de start. Wel besloot wedstrijdleider Peter Koetsier precies op tijd de baan in te korten, waardoor alle boten op tijd konden finishen.

Van de 10 boten in de ORC-1 is de SiX-pack net als vorige week erg goed op dreef. Een 2e “paaltje”. Decatur Sailing pakte de 2ec plaats. De strijd om de 3e plek ging tussen wel 4 boten, te weten Gotcha2, Grand Cru, Sea’s Out en E-motion, die op berekende tijd binnen 25 seconden van elkaar finishten. Gotcha2 van Olivier Verhaar pakte de 3epodiumplek.

Zeven boten aan de start in de ORC-2. Een slechte start deerde de Fin-J allerminst. Zij werden bij de start buiten de startlijn gedrukt, maar daarna begon de opmars, die zij uiteindelijk afrondden met ruim 2,5 minuut winst op nummer 2 (J-Power) en zelfs 8,5 minuut op de White Hawk.

Volgens de waarnemingen van uw reporter gingen er in de SW-klasse 3 boten richting de startlijn. Een van hun werd (reglementair) buiten de startlijn gedrukt, maar begon de wedstrijd wel. Uiteindelijk zijn de niet gefinisht. Wel over de streep kwamen [1] de Outlaw en [2] Tuulikki.