WAR-9 met bekende winnaars

In alle 3 de klassen weer de bekende winnaars: ORC-1: Fun-J, ORC-2: J-Power en bij de SW: Hatse Flatse, waarbij de J-Power op dit moment de beste papieren heeft om de Leo van Raam trofee te winnen voor dit jaar.

Een mooi startveld van 14 boten in de ORC-1, waarvan uiteindelijk 12 gefinisht zijn. Ver voor alle andere boten was Team Fun-J weer absoluut de snelste. Daarachter een mooie strijd om de 2e plaats tussen de Sea’s Out, Popcorn en Decatur Sailing Team. Met een sterke Sea’s Out op de 2e en eveneens prima Popcorn op plaats drie. De vaste top-3 boten SiX-Pack en The Fox moesten genoegen nemen met resp. de plaatsen 6 en 8.

8 boten aan de start in de ORC-2.  De J-Power pakte haar 3e overwinning op rij en in totaal al 4x een 1e plaats. Plaatsen 2 en 3 voor de Tri-Eau en de Flevomare01, zoals ook al een aantal weken een gegeven is.

Zoals eerder vermeld blijft de SW-klasse een zorgenkindje dit jaar. Ook deze keer maar 3 boten aan de start. Echter dit dot niets af aan de prima prestatie van de Hatse Flatse met hun 3e overwinning in even zoveel starts. De Outlaw was weliswaar in zeiltijd bijna 18 minuten sneller, maar op berekende tijd kwamen zij toch nog ruim 2 minuten tekort.

Nog 2 wedstrijden te gaan. Het bestuur gaat nadenken hoe we de prijsuitreiking/seizoensafsluiting op een gezonde en verantwoorde manier af te sluiten.