WAR-8 & 9 05-06-24. Sprintwedstrijden met verrassende uitslagen

Uit de vragen via de marifoon aan de wedstrijdleiding “welke baan varen wij vanavond”, bleek vooraf dat niet iedere WAR deelnemer op de hoogte was dat deze avond gereserveerd was voor de traditionele sprintwedstrijden van de WAR. Twee korte up/down races op één avond.

Het baantje van 1,2 mijl lang was bij de mooie westelijke wind van gemiddeld 12 knopen bij wedstrijd 1 en zo’n 8-10 knopen bij wedstrijd 2 goed voor snelle tijden.

En een geweldige opkomst van 32 boten mooi verdeeld over de 3 startgroepen.

In de ORC-A (14 boten) kwam de verrassing van de avond van de Onyx. Na een teleurstellende laatste plaats in race 1 (WAR-8), slaagden zij erin om in race 2 (WAR-9) Team Fun-J naar een tweede plaats te verwijzen. De Narwal was op line-honours weliswaar de snelste, maar moest op berekende tijd genoegen nemen met de 3e plaats. Op één seconde gevolgd door de SailSelect. In race 1 was Team Fun-J wel weer erg goed op dreef door zowel op line-honours als berekende tijd te winnen, voor de Narwal en (verrassend) de Peer (Menso de Jongh).

Ook in de ORC-B (9 boten) was het secondewerk. In race 1 drukte Team E-motion de neus 1 seconde eerder over dan finish dan In the Groove, die na een indrukwekkend spinnakerrak er bijna in slaagde de race te winnen. Beide boten hadden de concurrentie op dusdanige afstand gevaren dat deze uitslag goed was voor de plekken 1 en 2. De 3e plaats was in deze race voor de Pas de Deux. Race 2 gaf een totaal ander beeld te zien. Hier ging de Oh Jee (J-90 van Daan Lemmen) er na de start als een speer vandoor en finishte met overmacht voor de rest, terwijl zij in race 1 laatste waren. De 2e plaats was voor de Kapriool met Joe Speedboot op plaats 3. In deze race eindigden de nrs 1 en 2 van race 1 in de achterhoede.

Twee mooie overwinningen in de SW-klasse ( 9 boten) voor de Hatse Flatse. In race 1 op 10 seconden (berekende tijd) gevolgd door de Saffier van Yme Bosma en de Hee Doe (fam. Berghuis). Race 2 was nog spannender. Hier had het team van Mario bakker slechts 2 seconden voorsprong op de Frans Duvel II (Finngulf 37; Coen Piccardt Brouwer) en werd de Mellow Yellow de Pion van Arnoud van der Wijngaard derde.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in Het Palaver en ontvingen de vrijwilligers (Jaap Went, Marielle van der Starre en Mies Molsberger) op startschip en RIB, die speciaal voor deze avond beschikbaar waren, een presentje van Jeroen Koninkx, voorzitter Wedstrijdcommissie.

Voor de volledige uitslag en klassement: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/