WAR-7 17 mei: een frisse, maar heerlijke zeilavond

Met de frisse noordelijke wind van zo’n 10-14 knopen was het voor de ruim 20 startende boten bij de 7e WAR een mooie zeilavond.

De door de wedstrijdleider Peter Koetsier gekozen baan 10, met o.a. 3x een Up-Down tussen sport L en de M2 zorgde op dat relatief kort rakje voor veel actie. Kruisen, spinnaker op en af. Prima om alle daarbij behorende “skills” te oefenen. Ondanks de afwezigheid van bekende boten als Fun-J, Narwal en SailSelect, waren het wel andere bekende namen als Moshulu (Ronald Lettenmeijer) en The Fox (Vietor Lendering) die de eindstand bepaalden. De ruime minuut voorsprong die de Moshulu op line-honours op  The Fox had opgebouwd, was niet voldoende om The Fox van haar 2e overwinning dit seizoen af te houden. De Popcorn pakte de 3e plaats van de 14 gestarte en 13 gefinishte boten in de ORC.

De SW-klasse had een mooi startveld van 9 boten. Dat er op dit moment maar 7 boten in de uitslag vermeld staan, heeft te maken met het feit dat er een gastboot meevoer en er een nieuwe deelnemer aan de start verscheen, waarvan de handicap nog niet bekend was.

Dat nam niet weg dat de CARO VII (Int 5.5) van Florence Sluis bij haar 2e start ook meteen de 2e overwinning pakte. De Just Plane Sailing (J35 van Pieter Volker) won weliswaar op line-honours maar moest voor de 3e keer op rij genoegen nemen met een 2e plaats. De Hee Doe (Gebr. Berghuis) werd 3e.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare