WAR-3 27 april; verrassende overwinning Team E-motion

Koningsdag 2022: wat minder deelnemers, op veel boten wat minder bemanning. Wedstrijdleider Peter Koetsier had hiervoor een mooie baan uitgezocht, die de deelnemers weer eens buiten de zandput voor Muiden bracht met, tot aan de IJM22 en Pampus Eiland als natuurlijke en tactische hindernis. Wederom een heerlijke zeilavond. Een Noord(-Oost) wind tussen 5 en 10 knopen.

Van de 8 boten in de ORC-1 was wederom The Fox (X-413; Victor Lendering) de snelste, met een mooie 2e plaats voor de Juggerknot (J-109 van Arend Velsink) winnaar, gevolgd door Team SailSelect ( Varianta 37; Jeroen Koninkx) op plaats 3.

De 3 boten die in de ORC-2 van start gingen waren de op papier snelste boten van de tot nu toe ingeschreven boten. Het beloofde een mooie strijd te worden. Team E-motion (Elan 37 van Henk Kuiper) nam meteen na de start de leiding om deze de hele wedstrijd niet meer af te staan. Uiteindelijk was de voorsprong bijna 6 minuten op berekende tijd voor In the Groove (Beneteau First 35 van Willem Adriaanssen), 3 seconden sneller was dan de Gotcha2 (JOD 35 van Olivier Verhaar).

In de SW-klasse een 2e overwinning voor de Hee Doe (Dehler Optima van Jacob Berghuis). Voor de Tuulikkie (Hans Christian 38 MK; Niels Ruigrok).

Volgende week op 4 mei wordt WAR 4 gevaren.

Alle uitslagen vind je op: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/