WAR-2 20 april; afgetekende zege The Fox

Wat een heerlijke zeilavond, de 2e WAR. Een Noord-Oost wind tussen 8 en 18 knopen, zonnetje erbij. En een mooie baan met alle aspecten van een echte wedstrijd. Helemaal top.

In de ORC-1 een mooi veld van 13 boten met The Fox (Victor Lendering) als afgetekende winnaar, gevolgd door Team SailSelect (Jeroen Koninkx) en Moshulu (Ronald Lettenmeijer).

De verschillen tussen plaatsen 2 t/m 5 waren klein. Daar was het zeker spannend.

Helaas maar 4 boten in de ORC-2. Hier was er op het water een mooie “battle” tussen de  Tri-Eau van Emil van Raam en Team E-motion met schipper Henk Kuiper. Vanaf de start ging het gelijk op naar de 1e en 2e boei. Daarna liep Team -E-motion langzaam een beetje weg van de Tri-Eau. De line-honours was weliswaar voor Team E-motion, maar de overwinning ging naar de Tri-Eau. Flevomare 01 eindigde op berekende tijd als  tweede, voor Team -E-motion.

Een mooi veldje van 5 boten in de SW-klasse. Verrassende winnaar was de Hee Doe een Dehler Optima van Jacob Berghuis. Zij doen dit jaar voor het eerst mee. De 2e plaats was voor de CAPA (Winner 11.0) van Ronald Steinmetz. De Hatse Flatse van Mario Bakker eindigde als derde.

Volgende week op Koningsdag staat WAR-3 gepland.

Alle uitslagen vind je op: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/