WAR-3 26 april: Foolproof wint bij debuut. Chaos voor Muiden

Een indrukwekkende vloot van 19 ORC boten vertrok onder spinnaker na de start richting de M2 voor de haveningang van Muiden. Daar kwam de gehele vloot weer bi elkaar en was het een zeer chaotisch dringen om de boei te ronden. Gevolg: veel geschreeuw, (bijna) aanvaringen en boten die op basis van goed zeemanschap er voor kozen om vlak voor de boei weg te draaien om daadwerkelijk een aanvaring te voorkomen. Zeker 8-10 boten die in een overlap situatie “ruimte” hadden moeten geven. Voldoende voeding voor protesten.

Het gekrioel bij deze boei gold niet voor de Moshulu. Zij gingen er na een prima start vandoor en finishten op line-honours 4 minuten voor de verrassend goed varend Zoute Zoen. De verrassing van de avond kwam echter van Aart Simons met zijn Foolproof. Misschien minder bekend (nog) binnen Flevomare, maar Aart heeft zijn sporen wel al verdiend in de Pampus Regatta, en de ¼-Tonners-klasse. Op berekende tijd was de Foolproof ruim een minuut sneller dan de Zoute Zoen, die slechts 3 seconden over had t.o.v. de Moshulu en de Tri-Eau (beide boten hadden dezelfde tijd in de uitslag).

De SW-klasse had geen last van de drukte voor van de ORC. Zij starten met 5 boten 5 minuten later. Ronald Steinmetz van de CAPA IV pakte zijn 2e overwinning op rij, voor de Hee Doe en de Hatse Flatse.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare