WAR-2: een avondje met veel wind. The Fox wint. Tuulikki als reddingsboot

Het was hard werken voor de 17 boten die in de 2e WAR van start gingen. Een straffe NO-wind van zo’n 22-24 knopen zorgde voor een korte, maar krachtige wedstrijd met 2 DNF (niet gefinisht).

De Tuulikki van Niels Ruigrok heeft in de buurt van de  Sport K een reddingsactie uitgevoerd. Een  kitesurfer was in de problemen geraakt. Kite was los geraakt en hij dreef met boordje in het water. De Tuulikki heeft hem opgepikt en in rustig water bij Muiden overgedragen aan de reddingsbrigade. Iedereen blij dat dit goed afgelopen is. De Grand Cru brak om nog onbekende redenen de wedstrijd af. De beloofde videobeelden vanaf het startschip konden niet gemaakt worden. Men was daar druk bezig om in de harde wind de boot op de ankerplaats te houden.

In de ORC ontbraken de nrs. 1 en 2 van de vorige week, resp. Narwal en Team SailSelect. Hun boten liggen in Stellendam om daar het komend weekend deel te nemen aan de Stellendam Regatta. Van de 11 boten die van start gingen, nam The Fox ((X412-2; Victor Lendering) meteen de koppositie pakte en deze niet meer afstond. In het veld daarachter was het regelmatig stuivertje wisselen, maar uiteindelijk pakte de Juggerknot (J/109; Arend-jan Velsink) de 2e plaats, voor de Tri-Eau (Elan 333; Emile van Raam).

Van de 6 gestarte boten in SW-klasse gingen was de CAPA IV (Winner 11.20; Ronald Steinmetz) de snelste, zowel op line-honours als op berekende tijd, gevolgd door de Hatse Flatse (Moody 33; Mario Bakker) en de Hee Doe (Dehler Optima; gebr. Berghuis). Zoals gezegd is Tuulikki (Hans Christensen; Nils Ruigrok) niet gefinisht.

Goed om te zien dat er in de SW-klasse ook een mooie vloot aan de start verscheen. Met nu al 11 inschrijvingen in deze klasse, kan het alleen maar mooier worden.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare