WAR-1 2023 start met heerlijke zeilavond

Het was best wel spannend wat het weer zou gaan doen. De voorspellingen waren dat de wind zo tussen half 6 en 9 uur in de namiddag/avond zou inzakken naar een 3-4 Bft met kans op wat vlagen. De voorspelling kwam perfect uit.

In de ORC waar de WAR dit jaar start met één startgroep begint, kwamen 14 boten aan de start, waarvan 13 finishten. (Een splitsing in 2 groepen in de loop van het seizoen wordt niet uitgesloten.)

Wel een behoorlijk tijdverschil van ruim 16 minuten tussen de snelste en langzaamste boot in het veld. En dat bij een wind van gem. 14-15 knopen, wat windhandicap level H (= High) opleverde.

Een mooi, maar gevarieerd veld met boten met een bootlengte tussen 9 en 13-14 meter. In de kop van het veld een mooie strijd tussen de Narwal (J112/E van Ubbo Neisingh), Team SailSelect (Varianta 37; Jeroen Koninks) en de Moshulu (Xp-38; Ronald Lettenmeijer), waarbij de Narwal niet alleen op line-honours de snelste was, maar ook op berekende tijd.

In de SW-klasse gingen 3 boten van start, waarbij helaas de Hee Doe een aantal boeien verkeerd rondde en zich na een protest terugtrok. De Hatse Flatse (Moody 33; Mario Bakker) won in deze klasse voor de Tuulikki (Hans Christensen; Nils Ruigrok).

Al met al een mooi begin van de WAR 2023.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare