WAR 24: de laatste van een mooie zomer

De laatste WAR van 2022 was toch wel bijzonder. Bij de start een redelijk windje van zo’n 5 knopen, die er in de loop van de wedstrijd helemaal uitging. Echter toen al (terecht) tot afkorten besloten was, kwam er ineens een wind opsteken van 10-12 knopen.

Aan de start 24 boten, 13 in de ORC-1, 6 in de ORC-2 en 5 in de SW-klasse. Niet alle boten komen in de uitslag voor. De Jelle en Tuulikki (beide SW-klasse) braken hun wedstrijd af, toen de wind eruit ging. In de ORC-2 werd de Flevomare 01 gediskwalificeerd wegens het niet voeren van verlichting, terwijl ze juist aan een prima wedstrijd bezig waren. Jammer, maar veiligheid is ook belangrijk.

Bij dit zeer lichte weer bewees de Fun-J (J99; Bob Jansen) in de ORC-1 wederom haar kwaliteiten. Ruim voor de concurrentie behaalde zijn 11e overwinning van dit seizoen uit 15 starts. De Juggerknot (J-109; Arend Jan Velsink) werd op ruim 8 minuten 2e en de Narwal (J-112/E: Ubbo Neisingh) 3e.

Flevomare 01 (J-70) had een prima start in de ORC-2 en ging ruim als 1e om de eerste boei, gevolgd door het drietal Tri-Eau (Elan 33; Emile van Raam), Team E-motion (Elan 37; Henk Kuiper) en In the Groove (First 35; Willem Adriaanssen. In the Groove profiteerde daarna optimaal van een loefgevechtje tussen de Tri-Eau en E-motion en ging er als een speer vandoor om als 1e in de ORC-2 te finishen. Goed voor een 2e plaats. Op berekende tijd was de Tri-Eau uiteindelijk sneller en werd 1e (ook voor de 11e keer dit seizoen). Team E-motion werd 3e.

Van de 5 boten gestarte boten, finishten er slechts 3 in de SW-klasse. De Hee Doe (Dehler Optima; fam. Berghuis) won de race, voor CAPA IV (Winner 11.20: Roland Steinmetz) en de Bizar (Etap 38i; Mick Hagoort). Zoals gezegd, de Jelle en de Tuulikki braken hun wedstrijd af. De Hatse Flatse was (prima) startschip deze avond.

Klik  hier voor de volledige uitslagen. Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare