WAR 23: een test op uithoudingsvermogen

Waar de vorige week snelheidsrecords werden gebroken werd in WAR 23 (de een na laatste alweer) het uithoudingsvermogen getest. Ondanks dat er weinig wind voorspeld was en er ook stond, besloot wedstrijdleider Peter Koetsier toch te starten, alvast met de mededeling dat inkorten van de baan zeer waarschijnlijk was. En dat bleek ook het geval. Voor de eerste boeironding werd al omgeroepen dat de 2e boei (Sport L) ook meteen de finish zou zijn. Totale baanlengte 1,7 mijl.

Ondanks de relatief korte baan, liepen de vaartijden in de ORC-1 uiteen van ruim 38 minuten tot 1 uur 32 minuten en waren de zwaardere boten in de SW-klasse bijna 2 uur onderweg.

De Fun-J (J99; Bob Jansen) was in de ORC-1 (12 boten) niet bij te houden en behaalde zijn 10e overwinning van dit seizoen. De Narwal (J112-E: Ubbo Neisingh deed prima zaken voor het klassement met een 2e plaats, voor de verrassend sterke Out of the Blue (Dehler 38; Marco van der Weerd).

Direct na de start pakte de Tri-Eau (Elan 33; Emile van Raam) in de ORC-2 ( 5 boten) de koppositie om deze niet meer af te staan. Alleen Team E-motion (Elan 37; Henk Kuiper) kon nog enigszins bijblijven. De derde plaats was voor de Flevomare 01 (J70; Keetje Schade). De Tri-Eau behaalde evenals de Fun-J ook haar 10e zege dit seizoen.

Van de 3 boten in de SW-klasse ging de overwinning naar de Jelle (Dehler 36; Rob v.d. Kam) en verstevigde de Hee Doe (fam. Berghuis) de koppositie met een 2e plaats voor de Hatse Flatse.

Klik  hier voor de volledige uitslagen. Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare