foto uit archief

WAR-2 24 april “een woelige avond”

Hoewel het uiteindelijk meeviel, was de windwaarschuwing 6 Bft en de nog steeds zeer stevig doorwaaiende wind met vlagen aan het begin van de avond voor een aantal schippers aanleiding om niet te starten.

Dat in de uitslag de wind als Medium handicap werd gekwalificeerd (N-NE 9-17 kn), was voor de thuisblijvers ietwat verwonderlijk.

Toch gingen er 17 boten van start, te weten 7 ORC-A, 4 ORC-B en 6 in de SW-klasse. Helaas werd de uitslag van de SW-klasse totaal verstoord door het feit dat er ongewild 3 varianten van de te varen baan 1 waren opgenomen. Hierdoor voeren boten verschillende banen. Binnen de Wedstrijdcommissie is uitgebreid overleg geweest en ze zijn tot de volgende oplossing gekomen.

Alle 6 gestarte boten krijgen allemaal 6 punten. Daarmee is iedereen wel beloond voor het varen en heeft 50 punten weggepoetst. Verder zijn er onderling geen verschillen ontstaan onder de deelnemers van gisteren.

Alle gestarte boten in de SW-klasse zijn hierover geïnformeerd. Er staat inmiddels een (correcte) versie van baan 11 op onze site.

In de ORC-was het wederom de Fun-J van Bob Janssen die op line-honours ruim 2½ minuten voor de rest finishte. Al weer een 1e plaats. Tweede werd Team SailSelect, gevolgd door de SiX-pack op plaats 3.

Van de 4 boten in ORC-B was de Tri-Eau van Emile van Raam veruit de snelste voor de Wild Romance (Emil Helsper) en In the Groove (Willem Adriaanssen)

WAR 2 begon met een woelige start en eindigde zeker voor de SW-klasse ook erg woelig.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare

NB. de bijgevoegde foto komt uit het Flevomare archief.