WAR-13: Fun-J en J-Power strijden volop om de Leo van Raam trofee 2021

Een NW-wind van 8-15 knopen; Race officer: Peter Koetsier.  Het moet wel hard gegaan zijn in de ORC-1, want binnen 11 minuten waren alle 11 boten gefinisht na gemiddeld zo’n 1 uur en 22 minuten zeilen.

In de uitslag nauwelijks verrassingen: 1e plaats op line-honours en berekende tijd: Fun-J. The Fox werd deze keer 2e voor Peer (3e) en Moshulu.

De strijd om de 2e plaats over-all kan nog spannend worden. Minimale verschillen tussen The Fox, Moshulu en SiX-Pack.

In de ORC-2 leed de J-Power een zeldzame nederlaag. Ze werden deze keer “slechts” 3e, achter de White Hawk (1e) en de Tri-Eau (2e). Jammer om te moeten constateren dat de ORC-2 klasse dit jaar zo weinig deelnemers telt.

Ook slechts 3 boten van start in de SW-klasse. In WAR-13. De uitslag: 1. Hatse Flatse; 2. CAPA IV en 3. Outlaw.

Fun-J en J-Power zijn nog volop in de strijd om de Leo van Raam trofee 2021. J-Power heeft van zijn 9 beste wedstrijden, welke mee tellen voor het eindklassement, een score staan van 10 punten (8x 1e en 1x 2e). Fun-J heeft nu een totaal van 10,5 punten: 7x 1e plaats; 1,5 punt startschipvergoeding en 1x een 2e plaats. De kans is dat beide boten op 9 punten eindigen.

NB> schrijver dezes was voor een korte zeiltrip elders. Het verslag is een geschreven weergave van de uitslag van WAR-13.

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/