WAR-12: (Nieuwe) Moshulu wint voor de 1e keer in de WAR

Een mooie zeilavond met een Zuid-West wind die begon met een rond de 14 knopen en later wat inzakte naar zo’n 7 knopen. Reden voor wedstrijdleider Peter Koetsier om voor een langere baan te kiezen. Dit pakte prima uit en iedereen kon royaal op tijd finishen.

De start van 11 boten in de ORC-1 zag er indrukwekkend uit. En dat een goede start belangrijk was, bleek weer eens. Ronald Lettenmeijer met zijn nieuwe Moshulu (Xp-38) had een prima start en leidde van start tot finish. Hij pakte hiermee zijn eerste overwinning in de WAR met deze boot. The Fox werd knap 2e, voor de Juggerknot als 3e. De Narwal van Ubbo Neisingh werd in haar eerste wedstrijd knap 4e.

In de ORC-2 had WAR-12 dezelfde top-3 als de WAR van een week eerder. 1. J-Power; 2. Tri-Eau en 3. The Groove. In de ORC-2 gingen 5 boten van start.

Gelukkig deze week 5 boten van start in de SW-klasse. Op line-honours was er een spannende strijd tussen de Capa IV en de Outlaw, welke door de CAPA IV met 10 seconden verschil werd gewonnen. Op berekende tijd pakte de CAPA IV (Winner 11.0; Ronald Steinmetz) hiermee haar 1e overwinning in de WAR, voor de Hatse Flatse (Moody 33; Mario Bakker) met de Outlaw (Omega 42; Jeppe de Boer) op plaats 3.

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/