WAR-12 21 jun: een perfect avondje zeilen

Het was deze keer een rustige zeilavond als het om de wind ging. Een Zuid-West windje tussen de 5 en 10 knopen, volop zon en een heerlijke baan. Zowaar een in-de-windse start, met mooie kruisrakken en spinnakerrakken. En een grote vloot: 19 boten in de ORC en 9 in de SW-klasse. Doordat de wind er in de loop van de wedstrijd langzaam uitging, ontstonden er toch nog behoorlijke tijdsverschillen. Voor de SW-klasse was er bij de start een kleine vertraging, door prima optreden van het startschip. Toen een grote vrachtboot die op het geplande tijdstip van starten het startgebied passeerde, greep het startschip goed in door de start met 5 minuten uit te stellen.

In de ORC-klasse met zoals gezegd 19 boten, was het wederom. Team Fun-J die er met de (5e) overwinning vandoor ging. Voor hun is de WAR o.a. een mooie gelegenheid om te trainen voor het EK-ORC later dit jaar in Kiel (Dld). De Moshulu werd fraai 2e voor de Popcorn (Michiel Zonnevijlle). Het verschil met resp. de nrs 4 (Team SailSelect) en 5 (Narwal) was op berekende tijd minder dan een minuut.

Een mooi veld van 9 boten in de SW-klasse. Hier is de Caro IV elke keer weer een klasse apart met 7 starts en 7 overwinningen. De Just Plain Sailing was weliswaar winnaar op line-honours, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Zij werden 2e. De 3e plaats was voor de Pas de Deux van Rolph Spaas.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd  Flevomare