WAR 11 14 juni; we zijn op de helft (alweer).

We zijn alweer op de helft met het aantal wedstrijden voor de WAR van dit seizoen. En de WAR van 14 juni was een heerlijke zeilavond. Zo’n 9-13 knopen wind uit oostelijke richting en een mooie baan met een voor-de-windse start, kruisrakken en een ruim rak van Sport L naar M1, waarbij de keuze voor de spi niet in alle gevallen winst opleverde.

In de ORC-klasse van de 16 gestarte boten geen grote verrassingen. Team Fun-J pakte alweer haar 4e overwinning van deze zomer en lijkt ook dit jaar niet te stoppen. Een mooie 2e plek voor The Fox, voor de Moshulu (3e). In het klassement gaat Team SailSelect aan de leiding, gevolgd door The Fox, Moshulu en Tri-Eau. De verwachting is dat er nog wel wat verschuivingen gaan plaatsvinden, wanneer ook boten als Fun-J en Narwal meer wedstrijden hebben gevaren.

Van de 5 boten in de SW-klasse was de Just Plain Sailing zo’n 12 minuten sneller op line-honours dan de Vrijbuiter. Daar bleef op berekende tijd maar 1.5 minuut van over op de Hee doe die hiermee een mooie 2e plaats pakte, gevolgd door de Vrijbuiter op ruim 2 minuten berekende tijd.

In de SW-klasse gaan op dit moment de Just Plain Sailing en Hee Doe met 18 punten samen aan de leiding, gevolgd door de Hatse Flatse. Maar ook hier gaan zeker nog wat veranderingen optreden. Zie bijv. de resultaten van de Caro VII tot nu toe.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd  Flevomare.

NB. Er zijn ook deze WAR weer foto’s en video’s gemaakt. Kijk hiervoor op onze facebook pagina.