WAR 10: een top-zeilavond

Het was een Top-zeilavond, de 10e en alweer een na laatste WAR2020. Een ietsje vlagerig windje tussen de 12 en 16 knopen, een mooie baan en het bleef droog!

In de ORC-1 met 11 boten aan de start, een enigszins verassende uitslag. Niet zozeer voor de nummers 1 en 2, resp. SiX-Pack en The Fox, maar waar was de Fun-J? Zij werden “slechts” negende. Wel een mooie 3e plek voor de Popcorn. Alle boten in de ORC-1 finishten binnen 10,5 minuut van elkaar. Het leverde mooi plaatjes.

Nauwelijks verassingen bij de ORC-2. Van de 7 boten was de J-Power voor de 4e opeenvolgende keer de snelste, gevolgd door de White Hawk en de Tri-Eau. De J-Power heeft alle wedstrijden gevaren en na een 5 plaats in wedstrijd 1, hebben ze tot nu toe 5x een 1e en 4x een 2e plaats behaald. Zij zijn met nog 1 wedstrijd te gaan de grote kanshebber om de Leo van Raam trofee te winnen.

In de SW-klasse helaas maar 4 boten aan de start. Wel een prima overwinning van de Outlaw, gevolgd door de Tuulikki en de Hatse Flatse.

Zoals gezegd, volgende week de laatste WAR, maar op 20 september al weer de eerste winterwedstrijd. Hiervoor kun je al INSCHRIJVEN!!