WAR 11: een echte uitsmijter

Het was een echte uitsmijter, de 11e en laatste WAR2020. Een behoorlijke wind tot 20 knopen zorgde er voor dat de bemanningen hard moesten werken en dan ook nog deels in het donker. Helaas ook schade bij de Xo-Good met een scheur in het grootzeil. Het dwong hun tot opgave.

10 boten gestart in de ORC-1, maar 9 gefinisht. Winnaar was de Fun-J 4x een 1e en 1x een 2e plek, gevolgd door The Fox en een prima 3e plek voor de Grand Cru.

Een mooie prestatie van de Flevomare01. Zij waren de beste van de 6 boten in de ORC-2. De White Hawk werd 2e en een prima 3e plek voor de Kapriool.

In de SW-klasse helaas maar 3 boten aan de start. Wel een 4e overwinning voor de Hatse Flatse gevolgd door resp. de Tuulikki en de Outlaw.

Het klassement is nog niet definitief, vanwege nog af te handelen protesten. De prijsuitreiking is na afloop van de 2e Winterwedstrijd op 4 oktober.

In de voorlopige klassementen een bijzonder situatie. “Voorheen Team Fun-X” begon met hun J-80, de Fun-Jr, in de ORC-2, waar ze 6 races voeren. Uit de 5 wedstrijden die meetellen voor het klassement scoorden ze 6 punten (4x een 1e en 1x een 2e plek). Goed voor een 2e plaats in het (voorlopige) klassement. De laatste serie wedstrijden werd gevaren met hun nieuwe J-99, de Fun-J, in de ORC-1 klasse. Met dezelfde score van 6 punten leiden zij nu het (voorlopige) klassement in de ORC-1.

De WAR2020 was niet alleen speciaal vanwege het korte programma. Voor het eerst dit jaar geen wanklank over de waterplanten. Enerzijds het gevolg van de banen die allemaal boven de Zandput voor Muiden gesitueerd waren, anderzijds: er waren gelukkig veel minder waterplanten aanwezig. Een voorbode??

Totaal hadden zich 35 boten aangemeld, waarvan er 33 boten een of meer wedstrijden gevaren hebben.

Meteen aansluitend aan de WAR2020 begint op zondag 20 september de 1e Winterwedstrijd. Iedere 2 weken tot medio november in 2020. Er hebben zich al 12 boten aangemeld. Geen kosten voor Flevomareleden. Inschrijven kan HIER.