Flevomare boten heersen in ORC-klasse tijdens 8e Pampus Regatta

Een volledig Flevomare podium in de ORC-2 en de bovenste 2 plaatsen in de ORC-3 was het resultaat van een weekend Pampus Regatta.

Onder schitterende weersomstandigheden werden zaterdag 3 z.g. Up/Downwedstrijden gevaren en zondag 2x een middenlange wedstrijd gevaren.

De inschrijvingen vielen wat tegen in de verschillende klassen. Zo gingen er bijv. geen eenheidsklassen van start en was er maar 1 startgroep in de SW-klasse. Tot waren er 39 inschrijvingen, waarvan 7 van Flevomare. Zes van de 7 boten in de ORC-2 waren Flevomare boten. In de ORC-3 gingen 6 boten van start waarvan White Hawk en Tri-Eau de twee Flevomare boten waren.

De 19 boten in ORC-4 met streden om de Dutch Quarter Tonner Cup. In de SW-klasse (ongemeten boten) hadden 7 boten ingeschreven. In de laatstgenoemde klassen geen Flevomare vertegenwoordiging.

Dat in de ORC-2 klasse de prijzen naar Flevomare zouden gaan, was op voorhand wel redelijk duidelijk. De beste was uiteindelijk de Moshulu (Xp-38) van Ronald Lettenmeijer , met een knappe 2e plaats voor de Narwal (J-112) van Ubbo Neisingh. The Fox (X-412) van Victor Lendering eindigde als 3e, maar voer op zondag niet mee.

In de ORC-3 ging de overwinning naar Sybout Hiemstra met zijn White Hawk (First 31.2) voor de Tri-Eau van Emile van Raam (Elan 333).

Volledige uitslagen Pampus Regatta.