WAR-15: Verrassende maar mooie overwinning NARWAL

Het lichte weer van 5 tot zo’n 9 knopen was het perfecte weer voor de Narwal, een J112E, van Ubbo Neisingh in de ORC-1. Zowel op line-honours als op berekende tijd was de boot de snelste. De boot profiteerde optimaal van de lichte omstandigheden. De wind was zo gering dat wedstrijdleider Wim Westland besloot de race in te korten. Hierdoor konden alle boten wel op tijd finishen.

Van de 11 gestarte boten was de SiX-Pack van Marcel Kruger 2e op bijna een minuut. Deze werd ook op bijna een minuut weer gevolgd door de Moshulu van Ronald Lettenmeijer, die hiermee 3e werd. Het lijkt wel of de ORC-1 bij Flevomare steeds meer een wedstrijd wordt tussen J-boten en X-Yachts. Na de Moshulu (Xp-38) waren de plaatsen 4 t/m 8 voor resp. een J-99, J-109, X 4.3, V-412 en IMX-40.

In de strijd om de plaatsen 2 en 3 in de ORC-1 staat de SiX-Pack nu weer 2e met 22,5 pnt en de Moshulu 3e met 23,5 pnt. The Fox staat nu 4e met 25 pnt. Het zal spannend worden de volgende week in de laatste WAR.

Nu in de ORC-2 de J-Power de laatste 2 wedstrijden niet meer start, biedt dit mogelijkheden voor de andere boten. De Tri-Eau van Emle van Raam, die vaak achter de J-Power finishte, pakte deze gelegenheid meteen om de overwinning te pakken gevolgd door The Groove van Willem Adriaanssen en Wild Romance (Emile Helsper). Hier kan de strijd om de 3e plaats nog spannende worden tussen de Felvomare01 en de White Hawk in de laatste wedstrijd.

Van de 2 boten in de SW-klasse was de CAPA IV (Winner 11.20) in deze lichte omstandigheden een stuk sneller dan de veel zwaardere Tuulikki (Hans Cristiaan 38 MK).

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/