WAR2024: een mooie start

De WAR 2024 is inmiddels 7 weken onderweg met de Sprintwedstrijden op 5 juni. De Sprintwedstrijden met 2 Up-/down wedstrijden op één avond. Voor de echte wedstrijdzeilers het summum. Minder ervaren schippers zijn soms wat huiverig.

Dit jaar weer met 3 startgroepen. De verwachting is dat er zeker zo’n 30 boten aan de start zullen verschijnen. Want we zijn blij met het aantal inschrijvingen van totaal 40 boten, redelijk mooi verdeeld over de 3 startgroepen: 16 deelnemers in ORC-A, 13 in de ORC-B en 11 boten in de SW-klasse.

De onderlinge krachtsverdelingen worden ook al duidelijker. In de ORC-A is Team Fun-J de uitgesproken favoriet voor de eindoverwinning. Daar zal de strijd om de overige podiumplaatsen spannend kunnen worden, tussen Narwal, Team SailSelect, Juggerknot, The Fox, Moshulu en SiX-Pack.
In de ORC-B is de vraag, wordt het een J-boat, een Beneteau of een Elan, die om de overwinning gaat strijden. Vooralsnog lijken de Jamas! (J80) en onze eigen verenigingsboot de Flevomare 01 (J70) de beste papieren te hebben. Verder J-boten: de Oh Jee (J92) en de Just Plain Sailing (J35). Bij de Beneteau’s hebben we de In the Groove (First 35), Wild Romance (First 31.7) en Kapriool (First 32). Tenslotte de 2 Elan’s: Tri-Eau (Elan 333) en E-motion (Elan 37).

Van de tot nu toe 11 ingeschreven boten in de SW-klasse staat weliswaar de Hee Doe aan kop, maar de strijd is daar nog lang niet gestreden. De Hatse Flatse, CAPA IV, Outlaw, Mellow Yellow en Blue Note zijn allemaal kanshebbers.

Hoewel er veel boten van buiten Marina Muiderzand deelnemen en hun eigen “after party” elders hebben, is verheugend om te zien dat veel Flevomare boten vanuit Marian Muiderzand na afloop de weg naar Het Palaver, ons clubhuis op de woensdagavonden, weten te vinden!