WAR-ming Up 10 april

Traditioneel wordt de week voor aanvang van de WAR de zg. WAR–ming Up gehouden. Derhalve nodigen wij alle schippers en hun bemanning uit op 10 april in het Regatta Center Muiderzand. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 19.45 uur.
We starten de avond met een toelcihting van de Wedstrijdcommissie over de WAR 2024. Daarna zal Jelle Lourens van Team Heiner ons meenemen in de start- en wedstrijdtactieken.
Bij de Optimistenclub leren ze het al. “De start is één van de meest belangrijke en mogelijk één van de meest frustrerende onderdelen van het wedstrijdzeilen.Het lijkt erop dat bepaalde zeilers vaak een goede start maken, waar ze ook starten, terwijl anderen de meeste keren een slechte start maken.”
Jelle zal ons zijn visie geven over voorbereiding, keuzes, posities bij de start van bijv. de WAR. Maar ook tijdens de wedstrijd zelf zijn er diverse aspecten waarmee je rekening kunt/moet houden. Het belooft een interessante avond te worden. Ze weten bij Team Heiner wel hoe je een wedstrijd moet varen. Hier moet je bij zijn!