WAR-9 8 juni; een topveld van 26 boten aan de start!!

De ZW-wind tussen de 8 en 12 knopen was een heerlijke basis voor een topzeilavond en na de (vele) regen in de middag, was het droog bij de start en dat bleef de hele wedstrijd zo.

Een indrukwekkend startveld van 15 boten in de ORC-1 en een even indrukwekkende race van de Fun-J van Bob Jansen. Niet alleen line-honours in de ORC, maar ook overtuigend winnaar van de ORC-1 klasse. De Juggerknot (J-109 van Arend Jan Velsink) werd knap 2e gevolgd door de Moshulu (Xp-38; Ronald Lettenmeijer) op plaats 3. Vermeldenswaardig was ook het verschil van 1 seconde op berekende tijd tussen The Fox en de Narwal in de strijd om plaats 4 en 5. Pech was er voor de Sunfast van Marinus Bakker. Een vastzittende spi-val noopte hun tot opgave.

In de ORC-2 (“maar” 5 boten gestart) was het Team E-motion (Elan 37 van Henk Kuiper) die meteen de leiding pakte en langzaam een voorsprong opbouwde op de naaste achtervolgers, de White Hawk (First 31.7; Sybout Hiemstra) en de Tri-Eau (Elan 333; Emile van Raam).

Een paar tactische missers en een strafronde waren de belangrijkste oorzaken dat de voorsprong niet ver genoeg uitgebouwd kon worden om op berekende de White Hawk (1e plaats) en de Tri-Eau (2e plaats) ver genoeg voor te blijven. Uiteindelijk moest Team E-motion genoegen nemen met een 3e plaats. De White Hawk pakte haar 2e overwinning op rij.

Een mooie vloot van 6 boten in de SW-klasse, waarbij de Jelle (Dehler 36 van Rob van der Kam) de eerste overwinning pakte, gevolgd door de Hee Doe (Dehler Optima; fam. Berghuis) en de Hatse Flatse (Moody 33; Mario Bakker). De grote tijdverschillen in zeiltijden van soms meer dan 15 minuten, worden door de handicapberekening weer aardig gelijkgetrokken. Zo beef er van de 15 minuten verschil in zeiltijd tussen de nrs. 1 en 2, “maar” 2,5 minuten over in berekende tijd.

Klik HIER voor de volledige uitslag.