WAR-7 29-05-24. Team Fun-J weer oppermachtig

Welke boot in de ORC-A is in staat om het Team Fun-J, de J-99 van Bob Janssen te verslaan. Ook in WAR 7 kwam er eigenlijk niemand in de buurt. Het dichtste bij afgelopen woensdag was de Moshulu “the best of the rest”, maar met maar 14 seconden voorsprong op de nr. 3 Team SailSelect. Een mogelijke uitdager in dit veld, de Narwal, had een te vroege start en kwam na een herstart nog op een 6e plaats van 13 gestarte boten. De Juggerknot startte ook te vroeg, maar deed geen herstart en kreeg een tijdstraf, waardoor zij als laatsten eindigden.

WAR 7 was net als vorige week wederom een topzeilavond. Met een Westenwindje tussen 6 en 14 knopen, had wedstrijdleider Peter Koetsier vanaf startschip The Fox een mooie baan uitgekozen.

Van de 7 gestarte boten pakte de Jamas! van Zeilschool Amorgos voor de 4e keer een overwinning. Helaas kreeg de snelste boot van de avond, de Just Plain Sailing, net als vorige week een DSQ, omdat zij hun meetbrief nog niet voor elkaar hebben. De Kapriool pakte plaats 2, voor de Tri-Eau, die met een schoon onderwaterschip duidelijk sneller waren dan de weken daarvoor.

Ook de SW-klasse had weer een mooi startveld van 10 boten. De Hee Doe pakte haar 2e overwinning op rij en de 3e dit seizoen met de Hatse Flatse op 20 seconden verschil, op plaats 2 en Mellow Yellow op 3.

Voor de volledige uitslag en klassement: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/