WAR-5; een perfecte zeilavond

Wat een mooie zeilavond. Een heerlijke temperatuur, een mooie wind van zo’n 9-10 knopen, die de hele wedstrijd bleef doorwaaien en een groeiend veld van totaal 20 boten. De vakanties zijn voor velen alweer voorbij en dat is te zien bij de WAR.

Er was een mooi veld van 11 boten in de ORC-1, met een onbekende nieuwe eend in de bijt.

Het was bij insiders al bekend, Team Fun-X is niet meer, de Fun-X is verkocht, en er zou een nieuwe boot komen. Als overbrugging werd gevaren met de Fun-Jr een J-80 waarmee tot nu toe succesvol in de ORC-2 werd gevaren. Maar gisteravond tijdens de 5e WAR was daar ineens een “vreemde” blauwe boot, met onbekend zeilnummer. De penningmeester gromde al zoiets van “als ze maar lid zijn”. Achteraf, althans voor de schrijver dezes, bleek het een nieuwe J-99, te zijn. En onder de naam Team Fun-J gaven zij meteen weer het visitekaartje af door de overwinning te pakken in de ORC-1. Winnaar zowel op line-honours als op berekende tijd. De 2e plaats was voor de SiX-pack. Na een matige start voeren zij een prima race, gevolgd door de Decatur.

In de ORC-2 6 boten aan de start. De J-Power pakte overtuigend haar 2e overwinning dit seizoen, gevolgd door de Tri-Eau en de Flevomare01. De Fun-Jr werd “slechts” 4e.

De SW-klasse is qua deelnemersaantallen dit jaar een zorgenkindje. Slechts 2 boten aan de start. De Hatse Flatse won hier voor de Kapriool.

De complete uitslag vind je HIER.