WAR-3: een TOP-zeilavond!

Een noordelijk windje tussen de 10 en 20 knopen, 24 boten aan de start, waarvan 23 gefinisht. Wedstrijdleider Victor Lampe koos voor baan 10 met daarin korte voordewindse rakken tussen Sport L en M2. Helaas was de M2 ook een te ronden boei voor onze collega’s van de Roerkoning, maar zij kwamen wel van de andere kant. Dit gaf aanleiding tot wat spannende situaties, waarbij er op een gegeven moment een catamaran geparkeerd lag om de M2 boei heen. Ook had een van de catamaran zeilers de euvele moed om “we zitten in een wedstrijd” te roepen, terwijl hij over stuurboord varend een vloot kajuitzeiljachten (over bakboord en ook een wedstrijd varend) tegemoet kwam.

Bij de start van de ORC-2 was het nog even spannend of de vrachtboot die op dat moment langs de IJM16 voer, de start nog gevaarlijk zou gaan maken. Gelukkig konden 5 van de 6 boten nog voor de vrachtboot langs. Alleen de Tri-Eau moest wachten. Het dwong Emile van Raam en zijn bemanning tot een inhaalrace die hij weliswaar op line-honeurs won, maar in berekende tijd de J-Power voor zich moest laten. Beide boten hebben na 3 wedstrijden 3x een 1e (J-Power) dan wel 3x een 2e plaats (Tri-Eau) als resultaat. De 3e plaats was voor de White Hawk. Voor Sybout Hiemstra en bemanning was deze wedstrijd hun eerste WAR van dit seizoen.

In de ORC-1 moest de Mare de strijd staken vanwege een schoot onder de kiel, die muurvast bleek te zitten. Dit weerhield de Fun-J (Bob Jansen) niet om haar 3e overwinning te pakken. Zowel op line-honeurs als op berekende tijd zijn ze (nog) niet te verslaan. Chapeau!!

Na twee 3e plaatsen was er nu een 2e plaats voor The Fox (Victor Lenderink), gevolgd door de Popcorn van Michiel Zonnevijlle. Verrassend was de 5e plek van Team E-motion in dit sterke veld.

De SW-klasse blijft qua deelnemersveld een beetje achter. Mario Bakker was hier met zijn Hatse Flatse de snelste van de 4 boten, gevolgd door de CAPA IV van Ronald Steinmetz en de Outlaw (Jeppe de Boer).

Volgende week, na WAR-4, mogen we ook weer tot middernacht gezellig napraten en borrelen bij het Palaver, onze WAR-thuisbasis. Zorg dat je erbij bent!!!!

Verder heeft de Wedstrijdcommissie nogmaals aangekondigd dat de Midzomer Regatta (MzR) op zaterdag 3 juli meetelt voor het WAR-klassement. Dus een mooie gelegenheid om je klassement te verbeteren.

Na afloop van de MzR is er vanaf 17 uur een zg. steigerborrel en begint om 18 uur de BBQ. Hiervoor kun je je aanmelden. Kosten €20 p.p.

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/