WAR 22: een avondje (heel) hard varen  

De 22e WAR was een heerlijk zeilavondje met een vlagerige en steeds toenemende N-NO wind, oplopend van zo’n 12 naar > 22 knopen.

Er werden op meerdere boten pieksnelheden van 13 knopen gemeten. Favoriet in de ORC-1 Fun-J van Bob Jansen brak de wedstrijd om onbekende reden af. De overwinning ging naar het sterk zeilend Team SailSelect (Jeroen Koninkx), voor de Juggerknot (Arend Jan Velsink) en de Moshulu (Ronald Lettenmeijer. Gevolg van de overwinning is dat de strijd om de 2e plaats in een keer weer spannend is geworden nu Team SailSelect The Fox tot op 1,5 punten is genaderd.

De White Hawk van Sybout Hiemstra kon profiteren van een verkeerde boeironding van de Tri-Eau (Emile van Raam), die zich derhalve terugtrok. Plaats 2 was voor de uitstekend varende Gotcha2 en Flevomare 1 op de 3e plaats. In deze ORC-2 klasse is de strijd om de 3e plaats erg spannend. De Gotcha2 en Team E-motion staan gelijk met 29 punten.

In de SW-klasse blijft de strijd om de 1e plaats bijzonder spannend. Door een overwinning heeft Hatse Flatse de koppositie weer overgenomen van de Hee Doe van de fam. Berghuis, die 2e werden. Plaats 3 was voor de CAPA IV.

Klik  hier voor de volledige uitslagen. Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare