WAR 2022

Wat een mooi WAR seizoen hebben we gehad. Totaal hebben we 23 wedstrijden kunnen varen. Slechts 1x een afgelasting (WAR 5) en 1x werd de wedstrijd afgebroken (WAR 7). Het eindklassement van iedere boot is de optelsom van zijn beste scores. Daarbij gelden de scores van de helft van de georganiseerde wedstrijden +1. In de praktijk zijn dit 13 wedstrijden.
Totaal hebben zich 38 boten ingeschreven: 19 in de ORC-1,11 in de ORC-2 en 8 boten in de SW-klasse.
In de ORC-1 zijn 18 boten 3 of meer keer van start gegaan. In de ORC-2 gingen 8 boten 8x of vaker van start en in de SW-klasse zijn alle 8 boten zeker 6x van start gegaan.
Winnaar van de ORC-1 is  Fun-J van Bob Jansen. In 11 van de 15 wedstrijden die ze gevaren hebben, werden gewonnen. The Fox (Victor Lenderink) werd 2e, met Team SailSelect (Jeroen Koninkx) op de 3e en de Juggerknot (Arend Jan Velsink) op plaats 4.
De Tri-Eau van Emile van Raam is winnaar in de ORC-2, net als de Fun-J in de ORC-1 met 11x een 1e plaats, voor de White Hawk van Sybout Hiemstra. De strijd op plaats 3 is gewonnen door Team E-motion (34 punten) en de Gotcha2 (38 punten).
De strijd om plaats 1 in de SW-klasse was tot het eind bijzonder spannend. Uiteindelijk kwam de Hee Doe (fam. Berghuis) uit op 20 punten en de Hatse Flatse (Mario Bakker) op 21,5 punten. De Outlaw van Jeppe de Boer werd op de laatste avond nog voorbij gevaren door de Bizar van Mick Hagoort.
Klik  hier voor de volledige uitslagen.
NB. dit zijn voorlopige uitslagen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.