WAR 20 17-08-2022: een topzeilavond in de regen

Na een pauze van 2 weken gisteravond WAR-20 gevaren. Totaal zo’n 17 boten gestart bij een Noordelijke wind van 8-16 knopen, wel met zo nu en dan een regenbui. En bij deze windrichting hoort baan 10, waarbij er 3x een up/down rak van 0,6 mijl gevaren moet worden tussen de boeien Sport L en M2. Hard werken voor de voordekkers.

In de ORC-1 gingen 9 boten van start. Vanaf de start ontstond er een duel tussen The Fox (Victor Lendering)en de Moshulu (Ronald Lettenmeijer), welke The Fox uiteindelijk overtuigend won. Plaats 3 was voor Team Sailselect (Jeroen Koninkx).

Spannend was de strijd in de ORC-2 tussen de Gotcha2 (Olivier Verhaar) en Team-Emotion (Henk Kuiper). Beide boten hadden een prima start met in eerste instantie Team E-motion voorop. Maar na het eerste kruisrak had de Gotcha2 de koppositie overgenomen om deze niet meer af te staan. Op berekende tijd was Team E-motion uiteindelijk 5 seconden sneller. De Tri-Eau (Emile van Raam) werd 3e van de 7 gestarte boten.

Een klein veld van 3 boten in de SW-klasse. Hee Doe (fam. Berghuis) werd 1e voor de Hatse Flatse (Mario Bakker) en de Jelle (Rob van der Kam).

Klik  hier voor de volledige uitslagen. Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare