WAR 19 27 juli 2022

Dat voor veel WAR zeilers de vakantieperiode volop aan de gang is, bleek bij WAR 19 wel uit het aantal gestarte schepen. Totaal “slechts”13 stuks, te weten 6 in de ORC-1, 4 in de ORC-2 en 3 in de SW-klasse. Een mooie Noordelijk windje tussen 8 en 16 knopen zorgde voor een snelle race. Voor de bemanningen was het hard werken in het rak van ruim een halve mijl tussen M1 en Sport-L, waar 3x op/neer moest worden gevaren. Spinnaker op en af, al dan niet met een gijp.

The Fox was deze avond de ruim snelste van de 5 boten in de ORC-1. Een 2e plaats voor de Grand Cru en de Zoute Zoen werd 3e. NB. Team Fun-J was startschip deze avond

In de ORC-2 pakte Team E-motion de 2e zege op rij. Zij profiteerden optimaal van het ontbreken van de favorieten Tri-Eau en White Hawk. Een mooie 2e plek voor de Wild Romance. Zij kwamen slecht 11 seconden tekort voor de overwinning. Door een vertraagde start kwam de Gotcha2 niet verder dan plaats 3.

De top-3 in het klassement in de SW-klasse was aan de start. Hatse Flatse verstevigde zijn koppositie door te winnen, gevolgd door de Hee Doe en de Outlaw.

Vanwege een ingelaste vakantie van 2 weken is de eerstkomende WAR weer op 17 augustus.

Klik HIER voor de volledige uitslagen en tussenstanden.

Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare