WAR-19 23 aug: een perfecte zeilavond

Het eindklassement zal hun niet ontgaan, maar bij de 19e WAR was het nu eens niet de Fun-J die won, maar Team SailSelect en The Fox op een mooie 2e plaats. Team Fun-J moest genoegen nemen met de 3e plaats. Weliswaar wel winnaar op line-honours, maar Team Fun-J kwam 11 seconden tekort om The Fox van de 2e plaats af te houden en 1 minuut en 20 seconden op Team SailSelect. Het was een perfecte avond in lichte weersomstandigheden (6-10 knopen), wat bij de handicapberekening voordelig was voor de zwaardere boten zoals SailSelect en The Fox. Het was trouwens voor alle deelnemers (17 boten in de ORC en 7 in de SW-klasse) een heerlijke zeilavond, waarbij de baan van zo’n 8 mijl, ondanks het feit dat de wind langzaam wat afnam, helemaal uit gevaren kon worden.

In de SW-klasse ging de overwinning naar de Hee Doe, die op handicap maar 4 seconden sneller was dan de Vrijbuiter. Just Plane Sailing werd hier 3e, maar was wel de snelste boot op line-honours. Na 10 overwinningen bij evenzoveel races, moest de Caro IV deze avond genoegen nemen met een 4e plaats.

Met nog 3 wedstrijden te gaan lijken de eindzeges in resp. ORC en SW bekend: Team Fun J en Caro IV. De strijd om de overige podiumplaatsen kan nog veel kanten op.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare