WAR-14: Strijd om de podiumplekken 2 t/m 4 in ORC-1 in volle gang; afscheid J-Power

WAR 14 was weer een lekkere zeilavond, waarbij de wind gelukkig bleef doorstaan. Wel wederom weinig verrassingen in de uitslagen.

In de ORC-12 gingen (zeker) 11 boten van start, maar finishten er 10 reglementair. Team Fun-J behaalde haar 8e 1e plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan en nog 1 overwinning komen dan ze op het absolute totaal van 9 punten.

De strijd om de 2e plaats over-all is zoals eerder vermeld erg spannend. Minimale verschillen tussen Moshulu (24,5 pnt), SiX-Pack (24,5 pnt) en The Fox 25 (pnt). In WAR 14 werd Moshulu 2e voor Six-Pack en The Fox. Op berekende tijd was het onderlinge verschil 34 seconden. Fouten kunnen deze boten zich eigenlijk niet meer permitteren.

In de ORC-2 deden er 6 boten mee. Voor de J-Power was het de laatste wedstrijd dit seizoen en wellicht in de WAR. De boot is verkocht. Hizkia Loggers en zijn bemanning sloten in stijl af met hun 9e overwinning van dit seizoen. De White Hawk werd tweede, terwijl de Tri-Eau en Flevomare01 op berekende tijd exact dezelfde tijd noteerden, dus gedeeld 3e. In de eindstand in de ORC-2 kan de strijd om de 3e plaats nog interessant worden tussen In the Groove en Flevomare01. Volgende week is daar vast meer duidelijkheid over.

In de SW-klasse dezelfde 3 boten aan de start in vergelijking met de vorige week. En ook dezelfde uitslag. Winnaar was de Hatse Flatse voor de CAPA IV en de Outlaw.

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/