WAR 12 Topavond HARD zeilen

Een Noorden wind van zo’n 13 tot bijna 20 knopen zorgde voor een snelle wedstrijd. Binnen 1,5 uur waren alle boten weer over de finish, terwijl er toch ruim 9,5 mijl gevaren moest worden. De baan die wedstrijdleider Peter Koetsier had uitgekozen was zeer uitdagend. Het rakje M2-Sport L van 0,6 mijl moest 3x op en neer afgelegd worden. Een aantal boten had nauwelijks tijd om in het aan de windse rak hun zaken weer op orde te krijgen voor het daarop volgend spinnakerrakje.

Ook deze avond was in de ORC-1 (11 boten gestart; 10 gefinisht) de Fun-J weer ongenaakbaar. Line Honours en bijna 3 minuten sneller (na correctie) op de nr. 2 The Fox. De strijd om de 3e plek was spannend. 3 boten die binnen 30 seconden onderling van elkaar eindigden. De Juggerknot mocht met de eer van plaats 3 gaan strijken.

Na lange tijd weer een mooi veld van 7 boten in de ORC-2. De geweldige wedstrijd die de Gotcha2 (Duo-Handed) voer was indrukwekkend. Vanaf de start op kop en niet meer afgestaan.  Goed voor de 3e plaats op berekende tijd. Ook de White Hawk voer weer een prima wedstrijd en pakte de 5e zege op rij. Met de Tri-Eau op plaats 3.

De familie Berghuis pakte met de Hee Doe hun 2e overwinning dit seizoen. Op berekende tijd waren ze 9 seconden sneller dan de Hatse Flatse. De Outlaw was op line honours in deze klasse veruit de snelste, maar moest genoegen nemen met een 3e plek.

Volgende week weer 2 sprintwedstrijden. Klik  hier voor de volledige uitslagen. Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare