WAR-11 19-06-2024. Topavond nummer 5!

Wat weer een topzeilavond. Een mooi Noordelijk windje tussen 12 en 14 knopen bracht 27 boten naar het startgebied bij de IJM16. Het grootste veld was traditioneel voor de ORC-A met 13 boten. ORC-B en SW-klasse hadden beide 7 boten op de startlijn liggen.

Bob Janssen van de Fun-J had blijkbaar voldoende goede bemanning geregeld, na zijn oproep op de app-groep, want ook deze keer was het weer een eerste plaats. Ruim voor de Moshulu van Ronald Lettenmeijer en The Fox van Victor Lendering. Hier was het nog spannend, want hun voorsprong op de nummer 4, Team SailSelect, was 16 seconden (berekende tijd).

Van de 7 boten in de ORC-B wederom een eerste plaats voor de Wild Romance (Emil Helsper). Het was hier wel heel spannend, want de voorsprong op nummer 2 de Kapriool van Olav Groenendijk was nu slechts 7 seconden. Vorige week was het verschil 9 seconden. Op 18 seconden van de Kapriool werd de Tri-Eau derde.

De Hatse Flatse was in de SW-klasse de snelste van de 7 boten. Op bijna 2 minuten werd de Hee Doe (fam. Berghuis) tweede. De erg snelle line-honours van de Frans Duvel II (Coen Piccardt Brouwer) was goed voor een 3e plaats.

A.s. weekend de Ronde van Noord-Holland met weer een mooie afvaardiging Flevomare-boten. Wij wensen iedereen veel succes en plezier en een behouden thuiskomst.

Voor de volledige uitslag en klassement: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/