WAR-10+11 15 juni; Starttraining voor ORC-1

WAR’s 10 en 11 stonden in het teken van de Sprintwedstrijden. Twee korte wedstrijdjes op een avond, UP en Down. Ondanks de meldingen in de nieuwsbrief, website en Social media was deze mededeling niet tot alle deelnemers doorgedrongen. Gelukkig was de 1e start een kwartier later dan normaal, dus kon iedereen zich op tijd vervoegen in het startgebied voor de ingang van de haven van Muiden.

Zoals gezegd, een kort baantje (circa 0,8 mijl), en omdat de Noordelijke wind (zo’n 15 knopen) behoorlijk door bleef staan, waren de snelste boten binnen het kwartier gefinisht. Sprinten in optima forma.

De 13 boten van de ORC-1 maakten er een lange(re) avond van door 6 pogingen nodig te hebben om 2x te starten. Iedereen probeerde de beste positie te veroveren. Gelukkig zonder schade, maar na poging 5 gaf wedstrijdleider Marielle van der Starre aan dat bij een volgende te vroege start er diskwalificatie zou volgen. Drie boten werden hiervan het slachtoffer.

Het onderlinge verschil in de uitslag was in beide wedstrijden secondewerk. In de eerste wedstrijd van de avond (WAR 10) een knappe overwinning van Team SailSelect (Jeroen Koninkx) voor de Fun-J (Bob Jansen) en The Fox (Victor Lendering). De 2e wedstrijd (WAR 11) was een duidelijke overwinning voor de Fun-J met Team SailSelect op plaats 2 en de Narwal (Ubbo Neisingh) als 3e. In WAR 11 bedroeg het verschil tussen de nrs 2 (Team SailSelect en nr. 7 (Popcorn) slecht 11 seconden op berekende tijd.

In de ORC-2 met wederom “maar” 5 boten aan de start was de Top-3 in beide wedstrijden hetzelfde. De White Hawk (Sybout Hiemstra) deed goede zaken met 2 overwinningen, gevolgd door de Tri-Eau (Emile van Raam) en Team E-motion (Henk Kuiper)

Net als in WAR 9 gingen er 6 boten in de SW-klasse van start. De Hatse Flatse (Mario Bakker) werd in beide wedstrijden eerste. In WAR 10 was de 2e plaats voor de Hee Doe (fam. Berghuis) en werd de Bizar (Mick Hagoort) 3e. In WAR 11 Was er wat verwarring bij de Hee Doe aan boord en pakte de Bizar plaats 2, voor de Outlaw van Jeppe de Boer.

Over 2 weken (WAR 13 en 14) weer sprintwedstrijden.

Klik HIER voor de volledige uitslag.