WAR-10/11 7 juni Het sprintspektakel

Woensdagavond jl. was gereserveerd voor de Sprintwedstrijden bij de WAR. Twee korte UP-DOWN wedstrijdjes met een in-de-windse start. Voor de echte wedstrijdzeiler het summum, wat minder ervaren wedstrijdzeiler kijken daar vaak iets anders tegenaan.

De combinatie van 30 boten (20 in de ORC en 10 in de SW-klasse) in het startgebied, gemiddeld zo’n 18-20 knopen wind en het daarbij behorende onrustige water zorgden voor de nodige hectiek bij de start. Gevolg was dat in race 1 in de ORC een aantal boten te vroeg over de startlijn gingen of de ILM aan de verkeerde kant passeerden. De ORC-klasse kan hier een voorbeeld nemen aan de SW-klasse, die beide keren met een “all clear” van start gingen, terwijl de start van de ORC in de 2e wedstrijd werd afgebroken vanwege een “general recall”.  Ook bij de 2e start weer een aantal te vroeg gestarte boten.

De stevige wind zorgde wel voor korte wedstrijdjes. Binnen een half uur was het uit en thuis. De vele straffen in de ORC hadden wel invloed op de uitslag. In race 1 was o.a. het de Fun-J die tegen een tijdstraf van 10 minuten opliep, in de 2e race waren dit de Moshulu en The Fox. Team Sailselect was derhalve de grotw winnaar van de avond met een 1e plaats in de eerste race en 2e plaats achter de Fun-J in race 2.

Van de 10 boten in de SW-klasse is de CARO VII (Int 5.5) van Florence Sluis een klasse apart. Met 2 overwinningen bij de sprintwedstrijden kwam het totaal op 6 overwinningen bij evenzoveel starts. De Just Plane Sailing (J35 van Pieter Volker) behaalde 2x een 2e plaats.  In race was plek 3 voor de Hatse Flatse, terwijl de CAPA IV (Ronald Steinmetz) de 3e plaats pakte in race 2.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare