Pampus Regatta: eerste officiële zeilwedstrijd voor kajuitzeiljachten van 2020

De Pampus Regatta op 5 en 6 september a.s. is de eerste officiële zeilwedstrijd voor kajuitzeiljachten van 2020.

De voorbereidingen zijn gestart en wat bijzonder is: Marina Muiderzand wordt de uitvalsbasis van de Pampus Regatta dit jaar.

Dat betekent dat alle boten naar Muiderzand komen, de Raceoffice hier wordt ingericht en ook het sociale programma op Muiderzand zal plaatsvinden.

De organisatie is erg blij met dit alternatief, omdat zij hiermee ook Leo van Raam willen herdenken en eren. Leo was (een van de) initiatiefnemer(s) en een belangrijk kartrekker van de Pampus Regatta.

Het wedstrijdgebied voor de zaterdag wanneer er up/down wedstrijden gehouden worden, is de Zandwinput onder Forteiland Pampus.

Op zondag staan (midden)langebaanwedstijden gepland. Hoe deze gevaren gaan worden zal afhankelijk zijn van de dan wel of niet aanwezige waterplanten.

De invulling van het sociale programma is nog een uitdaging. Want de organisatie wil zich zeker houden aan de dan geldende Covid-19 maatregelen. Dat betekent op basis van de huidige (voorspellingen van de) regels: maximaal 100 personen, exclusief personeel, met in achtneming van 1,5 meter onderlinge afstand. Dus over de organisatie/indeling van de traditionele steigerborrel en BBQ wordt thans nagedacht en ideeën worden uitgewerkt.

Voor de BBQ geldt op dit moment: “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Dus meld je hiervoor snel aan, want Vol=Vol!!!!

Inschrijven kan al via deze link.