Pampus Regatta 2023; wij zijn er klaar voor

A.s. weekend wordt de 9e editie van de Pampus Regatta gevaren. De Pampus Regatta is in 2014 gestart als een samenvoeging van de Trintelrace van Zeilvereniging ’t Y en WSV Flevomare, en de Hooikistrace van Roei- en Zeilvereniging Naarden. Deze nieuwe tweedaagse regatta werd de seizoensafsluiter van het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. In de loop der jaren is er het nodige veranderd en sinds 2022 organiseert WSV Flevomare het evenement zelfstandig vanuit Marina Muiderzand.

In de 2023 editie hebben zich 40 boten aangemeld die in 4 klassen t.w. ORC-2, ORC-3, ORC-4 en SW-klasse om de prijzen gaan strijden. Binnen de klassen ORC-4 en SW-klasse strijden een 12-tal boten ook nog om resp. de Dutch Quarter Tonner Cup en het Marieholm-klassement.

Flevomareboten starten vnl. in de ORC-2 en ORC-3 klasse. Favoriet in de ORC-2 is Team Fun-J met Moshulu en The Fox als outsiders. In de ORC-3 is de strijd volledig open. Dit geldt eveneens voor de klassen ORC-4 en SW.

Zaterdag worden er max. 4 zg. Up-Down wedstrijden gevaren. Zondag staat in het teken van de Langebanwedstrijden. Hopelijk werkt de wind ook een beetje mee. Het organiserend comite is er in ieder geval klaar voor.