Een gezellige en uitdagende Midzomer Regatta

De 23 deelnemende boten aan de 2e editie van de Midzomer Regatta kunnen terugzien op een zeer uitdagende wedstrijd. Bij de start een heerlijke Z-ZW windje van zo’n 10-12 knopen, die volgens de voorspelling in de loop van de middag naar het Westen zou draaien en in zou zakken.  Het inzakken van de wind gebeurde wat eerder en zeer lokaal. Daar waar een aantal boten tijdig bij een boei waren, hebben andere boten Sportboei H (bij Volendam) heel lang kunnen bestuderen, omdat de wind en snelheid er helemaal uit waren. Gelukkig kwam de wind (bescheiden) terug, maar wel uit een meer W-NW hoek.

Gevolg was dat het voor het start-/finishschip een zeer lange finishreeks was. De eerste boot (Red Cloud) finishte al om 13.12 uur, terwijl de laatste boot (The Joker) om 16.08 uur de finishlijn passeerde. Ook waren er een aantal boten die zich terugtrokken in de verwachting dat de wind niet meer terug zou komen.

De snelle tijd van de Red Cloud (een Xp34 van Tanguy Marie Appert) was niet genoeg voor de overwinning in de SW-klasse. Deze ging naar de Rode Baron (J24 van Benjamin Koelewijn). Plaats 3 was voor de Blue Mary (Taling 30 van Johannes Leerink).

In de ORC-1 was het de J99 Fun-X (Bob Jansen) die de J112 (de Narwal van Ubbo Neisingh) voor kon blijven. Onderweg hadden beide boten al regelmatig stuivertje gewisseld. Menso de Jong pakte met PEER (IMX40) de 3e plaats.

De Tri-Eau (Elan 333) van Emile van Raam won de ORC-2, gevolgd door The Joker (J80 van Marc Pessel) en In the Groove (First 35) van Willem Adriaanssen.

De aansluitende steigerborrel was heel gezellig. Veel deelnemers, familieleden, sponsoren mochten de ervaringen van de zeilers aanhoren. Ook de BBQ was perfect geregeld door Eddy Chevaliet en zijn crew van Het Palaver. Helaas was de regen een beetje spelbreker, maar de die-hards bleven en genoten van het optreden van onze zanger Frits (ook ligplaatshouder in Muiderzand). Onder de luifels op het strand werd vrolijk meegedanst op de muziek van Frits.

Al met al een zeer geslaagde Midzomer Regatta.

Klik HIER voor de volledige uitslag. Uitslagen Midzomer Regatta – Flevomare

HIER een link naar de foto’s.